Het Boek

Als deelnemer van dit event ontvang je het boek Verdraaide organisaties. Heb je het boek al? Geef het dan aan je collega of relatie die werkt bij een verdraaide organisatie. Zo werken we samen aan een nieuwe samenleving met minder regels, nieuw leiderschap en nieuwe waarden door samenwerken en delen!

Een korte samenvatting van het boek:

Beheersbaarheid is een manier van denken en organiseren die diep in ons zit, maar die steeds vaker leidt tot inefficiënte bedrijfsvoering en slechte dienstverlening. Bovendien schieten we door deze manier van denken steeds meer in een kramp. Wouter Hart ging op zoek naar het denkpatroon achter onze huidige manier van organiseren. Dit boek beschrijft de uitkomst van deze zoektocht.

Organisaties zijn ‘verdraaid’ als de natuurlijke principes van organiseren verloren zijn gegaan onder een lawine van onnatuurlijke managementlogica. Dit boek laat zien hoe je betere resultaten kunt behalen op een manier die nog veel geld bespaart ook.

Er komen principes aan de orde als:
* High trust – low tolerance
* De performancecirkel
* Uitgaan van variatie
* De werking van de bedoeling als magneet

Auteur Wouter Hart biedt een nieuw houvast aan iedereen die met minder krampachtige beheersbaarheid betere resultaten wil halen. Het boek bevat vele herkenbare voorbeelden, indringende inzichten en een krachtig nieuw basismodel, dat hij in gesprek met Marius Buiting ontwikkelde.

Meer informatie over het boek

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.